-Тосон будгийн удаан хадгалагддаг. Засвар будаг хийсний дараа 2-3 өдрийн турш задгай саванд давстай ус хийж тавихад үнэр арилна.
- Хүнсний зүйл хадгалж байгаа авдар, шүүгээнд модны нүүрс буталж хийсэн сав байрлуулаарай. Гэхдээ нүүрсээ байнга сольж байх хэрэгтэй. Одны нүүрс нь төрөл бүрийн үнэрийг шингээж, хүнсний зүйлийг муудахаас хамгаалдаг байна.
- Чемоданы доторх эвгүй үнэрийг арилгахдаа цагаан цуутай чийгтэй алчуураар арчиж наранд хатаана.
- Хөргөгчний дотор эвгүй үнэртэй болчихвол тавиур бүрт нь зүсэм хар талх тавьж, хэдэн цаг болгосны дараа үнэр арилах болно.
- Лакадсан ширээн дээр индүү, халуун данх, аяга тавьснаас лак цайрч толбо үүсгэсэн нөхцөлд нунтаг давсан дээр ургамлын тос дусаагаад хөвөнд шингээн дугуй хөдөлгөөнөөр арчаарай. Хуучирсан толбон дээр ургамлын тос дусааж, 2-3 цаг байлгасны дара ноосон даавуугаар арчина.
- Ул нь шарласан индүүг халааж бүлээсгэсний дараа давс тарааж цацаад, орос цуугаар чийглэсэн ноосон даавуугаар зөөлөн үрнэ. Харин хутга болон үзүүртэй зүйлээр хусаж болохгүй.
- Индүүнд үл мэдэг шарласан хувцасны толбон дээр сонгины шүүс түрхээд хэдэн цаг болсны дараа угаахад толбо арилна.
- Алт, мөнгөн эдлэл, бөгж, ээмэг, зүүлт зэргийг хуурай ноосон даавууны өөдсөөр буюу шүдний ОО хийсэн бүлээн усанд норгосон зөөлөн сойзоор цэвэрлээрэй.
- Сэрээ, хутга, халбагаа цэвэрхэн гялгар өнгөтэй байлгахын тулд төмс чанасан усанд 10 минут буцалгаад хуурай алчуураар арчина.
- Өндөгний муудсан эсэхийг мэдье гэвэл гэрэлд хар. Муудаагүй өндгөн дотор толбо харагдана. Хуучирч муудсан өндөг нэвт гэрэлтдэггүй бөгөөд давстай усанд хийхэд хөвдөг байна.
- Сулавтар давстай усанд буцалгасан хутга иртэй болдог.
he he sonin ymaa, hutganii ir haarichina geed haluun usand ugaalgadaggui baisan yum daa, odoo l iim bolchij dee